A napelemrendszer költséges lehet a családok számára, viszont gyorsan és garantáltan megtérülő befektetés.

A napelemrendszer segíti az Önnek szükséges villamosenergia hosszútávú megtermelését.
Akár a 0 Ft-os villanyszámlát is elérheti.


Gyorsan megtérülő befektetés

Minimális vagy akár 0 Ft villanyszámla

Függetlenné válhat áram szolgáltatójától


Háza értéket növeli

Óvja környezetét

Kedvező áron elérhető


Újépítésű vagy jelentősen felújított házára használatbavételi engedélyt szeretne kapni?

2021 januárjától csak akkor kap az ingatlan használatbavételi engedélyt, ha legalább BB besorolású!!

Mit jelent a BB besorolás az ingatlan vonatkozásában?
„Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő ingatlan.”
2012 óta kötelező minden ingatlanról – erre jogosult energetikus szakemberek által – energetikai tanúsítványt kiállítani.

A BB besorolás eléréséhez a felhasznált energiahordozók legalább 25%-át megújuló forrásból előállított energiával kell fedezni.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az összes energiafogyasztás legalább 25%-ának fedezésére megújuló energiaforrásokat kell használni, ami lehet napelem, napkollektor, vagy akár hőszivattyú is.

Az előírás - BB besorolás – nemcsak az újépítésű ingatlanokra, hanem a jelentős felújítások esetén is kötelező érvényű! A jogszabályi előírások szerint ingatlan jelentős felújításának az számít, amely esetén “a határoló szerkezetek összes felületének legalább 25%-át érinti a felújítás.” Határoló szerkezetnek az épület belsejét és a külső tereket, tehát a fűtött részt és a külteret elválasztó szerkezetek számítanak (pl. falak, nyílászárók, födémek).

Szeretné, ha ingatlana megfelelne a BB besorolás előírásainak? Használjon napelemes rendszert energiaforrásként! Energiatakarékos házat szeretne? A napelemes rendszer telepítését ne csak a fogyasztásának 25%-ára terveztesse!
Legyen teljesen rezsimentes az ingatlanja! Tervezze a fűtési rendszerét is megújuló energiával működő rendszernek! Váltsa ki napelemes rendszerrel a teljes áramigényét!

Ha a fogyasztásának nem a 25%-ára, hanem a 100%-ára tervezteti a megújuló energiát előállító rendszer telepítését, - arányaiban nem annyival nagyobb a beruházás - de a többletköltség hamar megtérül az energiahatékony házzal és évtizedeken keresztül nem fizet villanyszámlát.

Többféle támogatás is igényelhető a megújuló energia használatára:
- falusi CSOK: napelemes rendszerre is lehet használni
- otthonfelújítási támogatás: 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemes rendszerre

EKOENERGETIKA

Napelemrendszerét az Ön igényeinek
megfelelően alakítjuk ki:

Napelem, inverter és tartószerkezet a világ élvonalában
lévő gyártóktól

Optimalizálható, így az energia termelése jelentősen,
akár 6–35%-kal növelhető

Bővíthető

Mobil applikáción nyomon követhető

Elektomos töltőállomás (leendő) elektromos autója számára

Mekkora napelem rendszerre van szükségem?

Kalkulátorunk megkönnyíti erre a választ. Az ajánlatkérés menüpontban néhány információt megadva, gyorsan kiderítheti Önnek mekkora napelemrendszer lenne ideális. Ha nem tudja a választ a kérdésére, bizonytalan, elérhetőek vagyunk! Ingyenes tanácsadás, helyszíni felmérés, előminősítés.

Csomagajánlataink között biztosan megtalálja az Ön számára legideálisabb napelem rendszert. Nem kell mást tennie, mint kiválasztania milyen összegű a havi villanyszámlája vagy mekkora kapacitású napelemrendszert szeretne. Pályázat menüpont alatt tájékozódjon az aktuális pályázatokról.

EKOENERGETIKA

Szolgáltatásaink

Ingyenes tanácsadás, előminősítés

Helyszíni felmérés

Személyre szabott ajánlat

Tervezés

Engedélyek beszerzése

Telepítés, beüzemelés

Segítség pályázatírásban, Hitel ügyintézésben

Komplex és szakszerű szolgáltatást nyújtunk,

az Ön igényeinek legmegfelelőbb napelemek kiválasztásától az engedélyeztetésen át a telepítésig és az üzemeltetésig.

Az általunk forgalmazott napelemrendszerek a világ élvonalába tartoznak, minimum 10 év gyártói termékgaranciával. Segítünk a megfelelő finanszírozási lehetőséget kiválasztani.

Kérjen testre szabott ajánlatot!

Hogyan működik a napelemrendszer?

A napsugárzást a tartószerkezetre rögzített napelemek - speciálisan kialakított felületüknek köszönhetően - elektromos árammá alakítják át. A napelemek alatt beszélhetünk kristályos (mono-, polikristályos) napelemről és vékonyréteg napelemről.

A napelem által megtermelt egyenáram az elektronikus átalakítóba, inverterbe jut. Az egyenáramot az inverter olyan váltóárammá alakítja, amit már fel tudunk használni otthonunkban és betáplálhatjuk az áramot a közüzemi hálózatba.

A napelemek által megtermelt villamos energiát és a hálózatról elfogyasztott villamos energiát egy kétirányú villamos mérőóra méri és regisztrálja. Az áramszolgáltató lecseréli a villanyórát az új AD/VESZ mérő digitális órára a napelem rendszer telepítése után.

A háztartási méretű (maximum 50 kVA erőművi névleges teljesítőképességű) napelem rendszereknél jelenleg éves úgynevezett szaldós elszámolás történik. A szaldóelszámolásban az éves szinten megtermelt és elfogyasztott energia különbségét kell rendezni az áramszolgáltató felé, ez a különbség akár 0 Ft is lehet. 2024-től az EU-s jogszabályoknak megfelelően megszűnik a szaldós elszámolás. Tudomásunk szerint, aki 2024 előtt már megszerezte a jogosultságot, annak ez továbbra is fennmarad.

Az inverter és napelem mellett, nem szabad megfeledkezni a rendszer alapjául szolgáló jó minőségű, strapabíró, korróziónak ellenálló tartószerkezetről, hiszen egy napelemes beruházása minimum 30 évig fogja Önt kiszolgálni.

A napelem rendszer főbb részei: napelem, napelem tartószerkezet, prémium villamossági anyagok, inverter, csatlakozók, túlfeszültség védelmi berendezés

Székhely

4030 Debrecen Ozmán utca 3.

Térkép

Nyitva tartás

H-P (9.00-17.00)
Szo - Vas (Zárva)
Előzetes időpont eggyeztetés szükséges
a járványra való tekintettel.

Információ kérése


+36 20 272-0451

E-mail küldése