Hasznosítsa termőföldjét napelemparkkal!

Rendszermérettől és helyszíni adottságoktól függően a megtérülési idő 6,5 - 10 év, ami rövidnek mondható a több mint 30 éves működési élettartammal összevetve. Azoknak a befektetőknek, földtulajdonosnak ajánljuk, akik hosszú távú, minimum 25 éves befektetésben gondolkodnak. A napelemrendszer kitűnő befektetés az akár kihasználatlan vagy csekély terméshozamú földeken. A teljes projekt menedzsmentjét vállaljuk a kapcsolatfelvételtől, a komplett rendszer kiépítésén át, az elkészült naperőmű használatba vételi engedélyének megszerzéséig.


 

Hasznosítsa termőföldjét napelemparkkal!


Biztos bevételi forrást ad hosszú távon

Karbantartási igénye minimális

Automatizáltan, zajmentesen és káros anyag kibocsátása nélkül működik

A telepítéshez használt eszközök érintetlenül hagyják a termőföld humuszrétegét.

Elősegíti a termőföld rehabilitációját

Javul a talaj tápanyagellátottsága, az erózióval szembeni ellenálló képessége

A kialakuló egységes gyepterület alkalmas állatok legeltetésére

A gyepterület kaszálóként is hasznosítható

Védett közeget biztosít méhcsaládok, méhészetek számára is!

Környezettudatosan üzemel, ezért a termőföld eredeti művelési ága garantáltan visszaállítható.


A sikeres naperőmű telepítés főbb tartópillérei:


Tervezés - Ajánlatkészítés

Engedélyek beszerzése

Kivitelezés


A napelemparkok a gazdák szövetségesei!

Számos országban kísérleteznek azzal, hogy a szántóföldek felé napelemeket telepítenek. A világ több országában a napelem táblákat 3-5 méter magas lábakra és nagyobb közökkel telepítik, így lehetővé válik, hogy a táblák alatt és között a legkülönfélébb növényeket, zöldségeket termesszék. Japánban 2013 óta engedélyezik a 3-5 méter magas "gólyalábas" napelemek telepítését.

Európában is több kísérleti projekt megvalósítása van folyamatban. Például a Boden-tó melletti Heggelbachban (Németország) az 5 méter magas napelem-állványok alatt búzát, burgonyát, füvesherét (takarmány) és zellert termelnek. A növények elegendő napsütéshez és csapadékhoz jutnak. A napelemtáblák árnyéka hozzájárul ahhoz, hogy a talajnedvesség ne párologjon el gyorsan. A szerkezet modulárisan is alakítható, ennek köszönhetően bárhol beengedhető több napfény, ha szükséges. A munkálatokhoz szükséges mezőgazdasági gépek a "gólyalábas" napelemek alatt elférnek. A három éve tartó kísérlet alapján megállapítható, hogy nagyjából hasonló terméshozamot értek el, mint a napelem nélküli referencia területen.  Sőt, 2018-ban több volt a terméshozam, mivel a kánikulától a napelemek megvédték a növényeket.

A Boden-tó melletti kísérleti projektben részt vevő Fraunhofer Intézet szerint, ha 1 hektáron 100% búza, illetve 1 hektáron 100% napelem van, akkor van 100% búza és 100% napenergia. Ha 1 hektáron 80% napelem és 80 % búza van és a másik hektáron is ugyanennyi, akkor van 160% búza és 160% napenergia.

Ahol eddig 100% hatékonysággal alkalmaztunk egy termelési formát, vagy növényt termesztettünk vagy napenergiát állítottunk elő, ott most azzal a rendszerrel, hogy együtt történik a növénytermesztés és a napenergia előállítás 160%-os eredményeket lehet elérni.

Összegezve: A napelemekkel borított földterület összhatékonysága elérheti a 160%-ot. Ha burgonyát termelünk, akkor a várható hatékonyság a 186%-t is elérheti!

Az agrovoltaikus rendszer / szántóföld+haszonnövény+ napelem/ a mezőgazdaság jövője!

Kép forrása: Fraunhofer ISE https://www.ise.fraunhofer.de/de/presse-und-medien/presseinformationen/2019/agrophotovoltaik-hohe-ernteertraege-im-hitzesommer.html

EKOENERGETIKA

Szolgáltatásaink

Ingyenes tanácsadás, előminősítés

Helyszíni felmérés

Személyre szabott ajánlat

Tervezés

Engedélyek beszerzése

Telepítés, beüzemelés

Segítség pályázatírásban, Hitel ügyintézésben

Székhely

4030 Debrecen Ozmán utca 3.

Térkép

Nyitva tartás

H-P (9.00-17.00)
Szo - Vas (Zárva)
Előzetes időpont eggyeztetés szükséges
a járványra való tekintettel.

Információ kérése


+36 20 272-0451

E-mail küldése